Queen of Kammebornia

Låt oss skog full av änglar

Kategori: Kammebornias advent och jul, Livet liksom, Pia hjärta Dennis är lika med sant

 
 
Låt oss skog full av änglar skriver Lycke och jag vill springa ut och dansa i snön men Dennis säger att jag antagligen bara kommer att ramla och slå mig för det är isigt ute. Ikväll är det nyårsafton och vi ska dansa tillsammans. Alla våra barn är ute på andra äventyr så vi är ensamma hemma med katten. Hummer och bubbel och så ska vi göra världens godaste hollandaise tillsammans och elda i kakelugnar och vedspis och duka vackert och klä oss fina och jag ska koka saffranspäron och Dennis ska vispa grädde och vi ska se Grevinnan och betjänten och tindra mot den tända granen och spela musik och Dennis säger att vi ska bada men inte vet jag hur det ska gå till. Antagligen kommer vi att dansa som Uma Thurman och John Travolta till You never can tell i Pulp fiction. Det är sådant som brukar hända när vi är ensamma hemma. Jag tänker på alla nyårsaftnar genom livet, då jag alltid hört någon slags domedagsröst inne i huvudet som frågar om jag hunnit allt jag vill och hur lyckat blev allt egentligen och ska jag kanske, kanske lyckas nästa år? Och jag är så glad att den där rösten är borta nu för jag har hittat lyckan här och nu och om vi vill kan vi gå och lägga oss före tolvslaget, för det är inte det viktiga. Men eftersom vi är nattugglor är det inte så troligt. Att dansa in det nya året känns som en bra idé. Och att tända facklor som ska lysa för oss själva, för varandra och för världen. Jag önskar att världen ska bli lite godare, lite gladare och lite lekfullare! Låt oss en skog full av änglar! Låt oss stå med våra bultande hjärtan i framsträckta händer! Låt oss klättra i träden, bada i sjöarna, dansa på klipporna! Låt oss leva, älska och lära! Jag önskar mig ett fint och spännande, roligt, intressant, lugnt och härligt nytt år fyllt av äventyr och solsken! Och jag önskar er alla detsamma!

Saker som vi gör

Kategori: Livet liksom, Pia hjärta Dennis är lika med sant, Queen of Kammebornias flärd, Trädgårdsmästarbostaden

 
 
Jag vill så gärna ha ordning i garderoben. Så att jag kan öppna dörrarna och hitta det jag vill ha. Ändå har jag så svårt att få till det. Jag lägger strumporna på sypuffen och hänger tröjan över skrivbordsstolen och klänningen över fåtöljen och undrar alltid var mina sjalar och handledsvärmare är. Men så kommer de där dagarna då Dennis sitter och viker mina kläder och städar min garderob. Då får jag dåligt samvete först och känner mig dum och bortskämd. Men han bara ler och säger att det är saker som han gör. För att han vill. För att han är så glad att han har en fru att vika kläder åt. Och för att jag gör saker åt honom. Och så ler han så där så att jag blir knäsvag och lycklig och inte alls känner mig dum och bortskämd utan glad. Och då tänker jag att jag tycker om att ge honom fotbad och massera hans fötter. Bara för att jag vill och för att jag är så glad att jag har en man som jag kan få ge fotbad och som blir så himmelens glad när jag gör det. Så tänker jag att jag tycker om att baka kakor och bröd som han tycker om och laga mat som han tycker om och han tycker om att bädda sängen och göra vackert till mig överallt. Det är saker som vi gör. För att vi vill. Och då tycker jag att det är fint att vi skämmer bort varandra för att vi är så glada att vi har varandra. Varför skulle vi inte göra det?

Hemligt ända till julafton

Kategori: Kammebornias advent och jul, Livet liksom, Pia hjärta Dennis är lika med sant

 
En månad före jul hittade jag ett gammalt ockrafärgat skrin som var perfekt som julklapp till Dennis. Jag fick involvera Gabi och Janne för att få tag på det utan att Dennis skulle märka något och sen fick jag gömma det noga men jag lyckades hålla det hemligt ända till julafton.