Queen of Kammebornia

Rival

Kategori: Konst och film och böcker och musik, Livet liksom, Pia hjärta Dennis är lika med sant

 
Bästa arbetsplatsen är på ett bra café. Då kan vi tänka, prata, planera stordåd, skriva, diskutera, skratta, dricka kaffe och inte en enda tvättmaskin ska plockas ur eller en enda disk diskas eller ett enda ogräs plockas. Det är något kreativt i cafémiljön som jag alltid har gillat. Jag har skrivit många sidor och tänkt många tankar på olika caféer. Rival vid Mariatorget är en favorit. 
 

Affischer och hallon

Kategori: Konst och film och böcker och musik, Livet liksom, Pia hjärta Dennis är lika med sant, in between

 
Om jag får gå runt i Stockholmssommaren med dig och dricka kaffe på Rival och äta hallon ur din hand och ligga på en klippa på Fjäderholmarna med dig intill och sätta upp våra affischer lite här och där, då känns det att det är sommar ända ut i tårna. Den 11-12 augusti och den 18-19 augusti ställer vi ut ett urval av bilderna från in between i mejeriet på Täckhammar utanför Nyköping. Just precis där vi gifte oss förra sommaren. in between handlar om mellanrum i verkligheten och om glapp i tiden. Vi har skapat ett titthål till den värld vi kallar in between som är mellan tider, mellan åldrar, mellan fantasi och verklighet. Just där det kan vara skönt att vara.
 

Stekta röda tomater

Kategori: Kammebornias kök, Livet liksom

 
Det är så gott att steka tomatskivor en stund, i olivolja, på hög värme, och sedan lägga dem på ett vackert fat. Salta och peppra och ringla över lite balsamvinäger. Strö över färsk rosmarin och nyrostade solrosfrön eller pinjekärnor. Sen kan vi sitta i sommarkvällen och äta stekta tomater och oliver och kapris och nybakat bröd och goda ostar och guacamole och rostad paprika och mozzarella och vi kan fantisera om vad molnen föreställer på himlen och prata om trumtakter och mördarsniglar och tänka på att snart är hela lilla växthuset fullt av röda, härliga tomater.