Queen of Kammebornia

Så kom du

Kategori: Livet liksom, Pia hjärta Dennis är lika med sant

När jag ser mitt sidennattlinne på galgen i badrummet tänker jag på alla nätter jag bodde ensam i mitt hus med mina barn och du bodde med dina barn i ett annat hus. Jag tänker på alla nätter jag längtade efter dig och jag tänker på alla tidiga morgnar då jag låg och lyssnade efter dina steg i hallen. Jag hörde hur du smög genom köket och jag hörde när du klädde av dig och jag blev varm när du kröp ner hos mig och jag låtsades att jag sov men jag hade legat vaken i flera timmar och bara längtat. Så kom du. Och nu är du här för alltid. Det är så fint att jag måste nypa mig i armen ibland för att förstå. 

Världens sötaste bricka

Kategori: Kammebornias kök, Livet liksom

Det är så roligt att gå på loppis och hitta världens sötaste bricka. Och det är så roligt att gå på loppis och hitta fina efterrättsglas nästan gratis. Och det är fantastiskt att komma hem till trädgården och servera världens bästa familj jordgubbar med vispgrädde i de fina glasen på den söta brickan. Om inte de satt där och åt jordgubbar med vispgrädde tillsammans med mig under äppelträdet på sommarlovet, då skulle jag ju inte behöva världens sötaste bricka. Och eftersom de sitter där och äter jordgubbar med mig under äppeltädet på sommarlovet så behöver jag ju inte heller världens sötaste bricka. Men den är fin.

Kammebornias rabarberpaj

Kategori: Kammebornias kök, Livet liksom

Idag ska jag baka världens godaste rabarberpaj. Eftersom världens bästa Ronny har kalas i morgon (fast jag säger kalalas för att det låter festligare) ska jag baka ganska många. Min rabarberpaj heter Lottas paj i min receptbok eftersom jag fått receptet av en fin Lotta. I Lottas receptbok heter den Alla tiders paj. I mina vänners receptböcker heter den Pia paj. Eller Kammebornias paj. Förutom att den är världens godaste paj så är den väldigt enkel att göra. Och man kan använda blåbär eller hallon istället. Eller äpplen och kanel. Eller lite vilka bär och frukter man vill faktiskt.
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält 175 g smör i en kastrull
Blanda 
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
och blanda sedan ner det i smöret, rakt i kastrullen, så slipper du kladda ner en bunke
Tumma ut hälften i en pajform
Lägg på rabarberbitar (eller hallon eller blåbär eller vad du vill ha)
Sockra eventuellt, om du har rabarber, annars behövs det inte
Klutta ut resten av smeten ovanpå
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter
 
Man kan göra klart pajen förutom gräddningen och ställa den i kylen tills det är dags att grädda den om man vill förbereda i god tid.
 
Kanske gör jag lite rabarbersaft och lite rabarberkräm också när jag ändå är i farten.