Queen of Kammebornia

Plättbakelser

Kategori: Kammebornias kök

Plättar är hemtrevligt tycker jag. Igår gjorde jag plättbakelser med hallonsylt, blåbärssylt och vispgrädde som vi åt till efterrätt. Hurra, sa barnen. Dennis är barnsligt förtjust i vispgrädde och jag älskar att bjuda honom på det. Jag får vara som mamman i Sunnanäng, öppna dörren ut mot den ljuvliga sommaren och de gungande barfotabarnen och ropa att det finns plättar som räcker till alla. Det tycker jag om.

Sommarbrev

Kategori: Livet liksom

Jag skriver brev till ett gulligt barn idag. Jag har alltid tyckt om att både få och skriva brev. Det är fantastiskt att posten som inte ens finns längre, men som i muterad form liksom gömmer sig på ica, delar ut sådana här fina sommarkort alldeles gratis. Och de fungerar både som kort och kuvert så att man kan lägga ner en liten platt present om man har någon.

Sanning bor i min kompost

Kategori: Det gröna Kammebornia, Kammebornias trädgårdar, Livet liksom

Jag tycker om att tänka på att de gamla potatisskalen och äppelskrutten och kaffesumpen hamnar i vår kompost och blir till jord som vi kan odla squash och morötter och potatis och persilja och solrosor i. Det är fint. Kretslopp är fint. Kompost är fint. Och Stefan Sundström säger att komposten är ett levande väsen, en slags tröst, allting försvinner. Och han sjunger

Sanning bor i min kompost

Den är rätt ful men livets hjul

Sluts just där i maskars stad

Bland vissna blad

Sånt gör mig glad

Och jag sjunger med och känner mig glad när jag går ut med hinken som hela tiden fylls på och töms. Sanning bor i min kompost. Död, födelse, liv, äppelskrutt, jord, solros, död, födelse, liv.