Queen of Kammebornia

Gott Nytt År!

Kategori: Högtider och traditioner, Livet liksom

 
Jag önskar er ett nytt och spännande år fyllt av solsken, äventyr, kärlek och lycka! Och jag hoppas att ni alla får en nyårsafton på just det vis ni vill. Jag har ätit makalöst god mat tillsammans med Dennis och nu sitter vi framför brasan där vi nog stannar resten av kvällen. Tusen tack för alla era fantastiska kommentarer som värmer mig varje dag! Stora kramar till er alla och hopp om ett strålande fint 2014!

Kanske om det är stjärnklart

Kategori: Frukost, Högtider och traditioner, Kammebornias advent och jul, Livet liksom, Pia hjärta Dennis är lika med sant

 
Nyårsfrukost i sängen med dig och den svarta katten och tänd gran. Då är det svårt att gå upp och det behöver vi ju inte heller. Inte än. Senare ska vi duka vackert i köket och laga Rödtunga Walewska med hummer och pommes duchesse. Till dessert ska vi äta vår rumtopf med vispgrädde och annars ska vi nog mest hänga i soffan, spela kort och se på film och kanske om det är stjärnklart gå ner till sjön när det blir mörkt. 
 
 
 
 
 
 
 

Du tycker att jag är helt oseriös

Kategori: Livet liksom, Pia hjärta Dennis är lika med sant

 
Det känns jättebusigt när alla barn åker iväg och vi inser att vi ska vara bara vi över nyår. Vi skriver en handlingslista och skjutsar det sista barnet till stan. Vi lovar varandra att inte stöka ner så mycket som vi brukar när vi är ensamma hemma och tonårssonen i baksätet skrattar och säger lycka till. Redan i videobutiken, som så klart inte heter så utan bara kallas så av oss för att vi är över fyrtio, skämmer vi ut oss. Vi hoppas ingen hör när vi står och pratar fördomsfullt och högt om filmer på ett sätt som inte alls passar vår image. Vi skrattar och hånglar bakom grillchipsen. Du hittar filmer du vill se som jag påstår att vi sett men inte minns vad de handlar om och du vill inte se dem för att jag har sett dem utan dig. Men jag vill se dem igen eftersom jag inte minns vad de handlar om och är säker på att jag inte sett dem utan dig. Den enda trösten är alltså att du är mer senil än jag, men det är ju ingen tröst eftersom du inte vill se filmerna längre och du väljer omsorgsfullt en annan film och ber mig göra detsamma. Jag rycker ut en på måfå och ser på bilden på omslaget och läser två meningar som gör att jag tror att det är en toppenfilm. Du tycker att jag är helt oseriös. Sen häller jag i mig tic tac medan du betalar och säger att det är för att jag alltid köpte sådana när jag var liten och åkte med Tysklandsfärjan för att hälsa på farmor och farfar och på den tiden fanns de inte ens i Sverige. De är jätteäckliga förstås, jag köper ju aldrig sådant konstigt godis annars, men jag har ju redan ätit flera stycken så vi betalar och killen på videobutiken som egentligen heter filmkedjan skrattar och önskar trevlig kväll. Det får vi så klart. Redan på coop forum faktiskt. Det är så himla roligt att handla tillsammans med dig. Särskilt när vi ska ha hummer och löjrom och alla andra ser sura och stressade ut och jag är förvirrad och säger tomat med en konstig och entonig röst samtidigt som jag plockar på mig paprika och vi frågar var den färska fisken tagit vägen och personalen talar om för oss att den inte funnits där på fem år. Vi åker till ica och kompletterar och sedan åker vi hem och tänder en ny brasa och lagar mat och spelar musik alldeles för högt och dansar som Uma Thurman och John Travolta.