Queen of Kammebornia

Jag stänger av ugnen

Kategori: Kammebornias advent och jul, Kammebornias kök, Livet liksom

 
Det är en dag då det aldrig blir ljust och hela världen ligger insvept i ett fuktigt mörker. Det är två dagar kvar till vintersolståndet då det vänder och blir ljusare. Jag stänger av ugnen och tänker att den varit igång i nio timmar för att grädda bullar, bröd, knäckekex och mandelmusslor. Kanske är det inte så konstigt om jag är trött nu. Trött och glad. Jag har söner som kommer och kramar mig och säger att jag är bäst och att allt jag gör är gudomligt och att det kan inte vara lätt för vår ugn att handskas med mig. Och jag har en älskling som himlar med ögonen när han äter mina saffransbullar och jag har en katt som helst vill vara exakt där jag är när jag rullar tryfflar men det vill inte jag. Jag vill ha sådana där stora vita snöflingor dalande utanför fönstren och brasor i kakelugnarna och jag fortsätter fylla burkar och förråd så att vi kan gå och plocka fram en massa godsaker i jul. Jag frågar den sextonåriga sonen om en önskelista och han skickar ett citat av Jim Carrey till mig.
I hope everybody could get rich and famous and will have everything they ever dreamed of, so they will know that it´s not the answer. 
Lillebror kryper upp hos mig i soffan innan han ska sova och han säger att han längtar till jul så mycket så mycket.
- Vad fint, vad är det du längtar till med julen då? Vad är det som ska bli bäst?
- Åh, att vi är tillsammans allihopa och att alla har tid och att vi är tillsammans helt enkelt och det sprakar i kakelugnen och vi har en massa gott och vi kan spela spel och sånt. Och att granen ska stå där och vara tänd. Och så julmaten!!! Mamma, seriöst, jag ääälskar julmaten! Åh, vad jag längtar!
 
Jag travar mandelmusslor i en vacker burk medan du skär sill och barnen somnar. Jag skriver en lista innan jag lägger mig på allt som ska fixas och trixas och bakas i morgon och jag tänker att det är fantastiskt att ha en familj att få fira jul med. 
 
 

KOMMENTARER:

 • HemkäraHanna säger:
  2013-12-20 | 06:29:47
  Bloggadress: http://hemkarahanna.blogspot.com

  Ja, det är verkligen en gåva med en familj. Bra kämpat av dig och ugnen! Jag önskar er en bra dag tillsammans idag!

 • Emschen säger:
  2013-12-20 | 06:39:34
  Bloggadress: http://emschen.se

  Åh vilka härliga svar från dina barn!
  Jag blir varm i hjärtat när jag hör vara klokare än många vuxna. Jag bli stolt som mamma när mina barn svarar på ungefär samma sätt fast de är så små. Julklappar önskar de ju förstås men mest av allt ser de framemot att bara vara med mamma och pappa i två veckor.

  Kram & kärlek

 • Lena säger:
  2013-12-20 | 08:33:08
  Bloggadress: http://mellanhimmelomylla.blogg.se

  Åh, jag blir så nostalgisk när jag läser om dina himmelska kakor och bullar. Min mormor stod för bakandeti min familj, när sedan hon lämnade tog min svärmor över. Nu är svärmor för gammal och sjuk så hon har tyvärr inte minnet kvar av hur man bakar. Jag försöker men hittar inte passionen. Min äldsta dotter däremot har den rätta gnistan och kommer med all sannolikhet bli den som står för himmelska bullar i framtiden. Jag njuter av dina bilder och det vattnas i munnen, Tack : ) Kram till dig

 • smalltownmum säger:
  2013-12-20 | 11:16:30
  Bloggadress: http://smalltownmum.blogg.se

  Så vackert. Tid är det vackraste vi kan ge våra barn. Nu ska jag krypa ner i soffan och läsa högt för nioåringen, bara för det. Det hör till det bästa han vet.
  Tack för påminnelsen.

 • sarapirat säger:
  2013-12-20 | 11:48:37
  Bloggadress: http://rararabarber.blogspot.co.il/

  åh, känns nästan lite som att knarka julmys här, jag är helt galet beroende av dina julbilder, det fungerar som världens bästa substitut mot 'the real thing'... känner nästan att jag är där, doften, värmen, ljuden. tack för det!
  stor fredagskram!

 • sarapirat säger:
  2013-12-20 | 12:00:54
  Bloggadress: http://rararabarber.blogspot.co.il/

  och jag håller med dina söner!
  vad är mandelmusslor förresten?

 • Anonym säger:
  2013-12-20 | 19:40:03

  Heja på, Duktiga Du!
  Håll dej hemma från stadens sus och dus, baka dina favoriter och tänd massor av ljus för glädjen, värmen och framtiden.
  Kram från Norr

Kommentera inlägget här: