Queen of Kammebornia

Lucka nr 10. Berätta om någonting som du tycker är alldeles särskilt vackert

Kategori: Adventskalender 2013, Livet liksom

 
Någonting som jag tycker är alldeles särskilt vackert är en sommarkväll på bryggan när luften känns som sammet och vattnet är mjukt och varmt och picknickkorgen full av godsaker. När barnen sjunger, spelar, pratar, läser, badar och vi ler mot varandra mellan bad och vin. Eller en höstdag i trädgården bland rubeckia och ringblommor, tillsammans med dig och kaffe och en äppelkaka i krispig solluft. Eller en vinterdag framför brasan i kakelugnen med katten och en stor kopp varm choklad. Koltrastens första sång efter långa mörka vintern. Eller den där vårdagen då vi äntligen kan bege oss till vitsippshagen hela familjen, med filtar och kanelbullar och gitarrer. Som en karavan av stora och små galningar, med korgar och saftflaskor och våren i blodet. Det tycker jag är vackert. Och när min dotter ler det där hemligaste leendet och när jag tänker på en liten hand i en stor eller barn som plockar blommor eller på hur det känns att gå genom Stockholm i sommarkvällen, hand i hand med dig och inte ha en aning om att du ska få en hjärtinfarkt eller att vi ska förlora vårt barn
 
Jag tycker det är alldeles särskilt vackert med ord som karusell och karamell och jag tycker att sommarnätter i Kammebornia och stunder med dem jag älskar är alldeles särskilt vackra. Och stjärnflocka och rosendoft och dina händer. Smultron på strå och kyssar som smakar kanel och socker. En hand full med solvarma hallon.
 
Den där första gången du la din hand på mitt ben och det var maj och koltrasten sjöng och allt var möjligt men ganska svårt och outsägligt vackert. Då varje sekund vibrerade av längtan. Jag måste stanna bilen och känna blodet rusa i kroppen. Och regnet öste ner. Du läste en Nils Ferlindikt för mig den dagen och jag tycker också att det är alldeles särskilt vackert att du visste, redan många år innan vi hade kysst varandra, att en dag skulle det bli du och jag för alltid. Nu är det en dag varje dag för alltid och jag vaknar varje morgon med din hud mot min. Det är vackert.
 
 
 
 
 
 
Tidigare luckor i Emily Dahls julkalender:
 
Det här var lucka nr. 10 och snart kommer: 
 
Lucka nr. 11 Berätta om det fulaste du vet
Lucka nr. 12 Berätta om musik som inspirerar dig
Lucka nr. 13 Berätta om ett minne från din uppväxt
 
Du kan också vara med på julkalendern och länka tilbaka till Emily Dahl!

KOMMENTARER:

 • Malin - Stjärnflocka säger:
  2013-12-10 | 22:32:29
  Bloggadress: http://www.stjarnflocka.blogg.se

  Ja, det stod berätta och det är du väldigt väldigt bra på :)
  Väldigt vackert!!!

 • Anna Margareta säger:
  2013-12-10 | 22:45:59
  Bloggadress: http://www.annamargareta.blogspot.se

  Nu konjak på varför jag älskar din blogg. Kram!

 • Tant Emma säger:
  2013-12-10 | 22:48:31
  Bloggadress: http://www.tantemmasbravader.wordpress.com

  Väldigt vackert! Kram!

 • pilotfrun säger:
  2013-12-10 | 23:14:37
  Bloggadress: http://pilotfrun.se

  Så vackert du berättar. Jag kan verkligen känna den där känslan av förälskelse genom dina ord.
  Kram
  Rebecca

 • min tekopp säger:
  2013-12-11 | 06:20:31
  Bloggadress: http://www.mintekopp.se

  Så vackert du skriver om det vackra! Och som jag längtar ut till den där vitsippshagen nu! Älskar det översta fotot,älskar hur ni bygger upp små magiska rum i er trädgård.

  Kramar

 • Mia Arp säger:
  2013-12-11 | 12:26:48
  Bloggadress: http://www.hippiechic.blogg.se

  Åh den här texten tycker jag är alldeles särskilt vacker <3 Min lucka handlar om vår fantastiska planet :-)
  http://hippiechic.blogg.se/2013/december/door-no-10-something-beautiful.html

  Kram, Mia

 • Jenny von Olofsson säger:
  2013-12-11 | 13:24:32
  Bloggadress: http://idajennymathildaolofsson.blogspot.co.uk/

  Åh jag gråter för jag tycker det är så vackert och fint! Du skriver på ett sådant sätt att man känner hur vackert men också skört det är. Att vi därför måste ta hand om varje liten sekund och göra det bästa utav det. Att vi måste tänka mer på varandra och vad vi vill göra än alla måste som finns i luften. Att njuta i varandras närvaro. Du får livsglädjen i orden som du beskriver med, och det får mig att längta efter att hitta den där extra livskvalitén. Det vackra livet, med kärlek <3

Kommentera inlägget här: