Queen of Kammebornia

Lucka nr 7. Berätta om en person som betytt mycket för dig

Kategori: Adventskalender 2013, Livet liksom, Vännerna

 
Jag kan inte välja en person som betytt mycket för mig för det är så många. Fast mest är det ju du förstås. Som fått mig att lysa av lycka och liksom bli den jag alltid varit ämnad att vara. Och våra barn som gör oss stolta och galna men mest alldeles fantastiskt lyckliga varje dag. Men sen är det ju mormor och morfar som alltid funnits för mig och som jag tänker på varje dag fast de inte finns här längre. Och Astrid Lindgren med sina sagor och sin envisa, vackra tro på barnen och rättvisan och godheten och ljusets seger över mörkret. 

Skriv om Ulf Lundell, säger du och jag undrar varför. Men sen förstår jag. Jag vet att hans texter påverkat mig mycket, att de burit mig genom faror, svårigheter och glädjestunder. Att de gett mig hopp och kraft. Och när jag var i 20-årsåldern brevväxlade vi en period. Men Lisa Ekdahls texter har också burit mig genom så mycket av det som varit svårt och hårt och mjukt och vackert i livet. För att inte tala om Bob Hansson eller Tomas Tidholm. Jag kan ju inte sluta när jag börjat och hur ska jag då kunna välja en person. Greta Garbo, Rhett Butler, Scarlett O´Hara, Ingrid Bergman. Eller Gandalf eller Dumbledore. Yoda. Aslan. Zeb Macahan. Hanna från Arlöv eller Anne på Grönkulla. Johnny Cash. Maggie Smith.
 
Sen tänker jag på vännerna. De där underbara, varma, trygga, fina som bara finns där och gör mig stolt att få kalla mig deras vän. Som jag kan skratta och gråta och dansa med. Så jag väljer er, Calle, Ewa, Lotta & Herman Jan, Lena & Ronny, Gabi & Janne, Pernilla & Jonas, Erika & Jesper, Birgit, Eva, Mattias, Per & Frida, Lars & Eva, Kajsakarin och Eva och alla andra underbara. Många flera fester och fina stunder vill jag ha med er. På vår sagovind och på andra fina ställen. I många sommarnätter ska vi skratta, sjunga, spela och dansa och i många vinterkvällar äta varm mat och dricka vin och prata. Ni betyder mycket för mig. Och alltid finns jag här för er. Genom varandra blir vi till. Love & play.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tidigare luckor i Emily Dahls julkalender:
 
 
Det här var lucka nr. 7 och snart kommer: 
Lucka nr. 8 Berätta om ett klädesplagg som du minns från din barndom
Lucka nr. 9 Berätta om din stil när du var 15 år
Lucka nr. 10 Berätta om någonting som du tycker är alldeles särskilt vackert
 
Du kan också vara med på julkalendern och länka tilbaka till Emily Dahl!
 

KOMMENTARER:

 • bia säger:
  2013-12-07 | 23:15:27
  Bloggadress: http://houseandgarden.blogspot.se

  Jag tror man skulle ha väldigt roligt hos er i Kammebornia :)))...skulle nog vara kul att träffa er faktiskt.....kanske någon gång i livet, man vet aldrig ;)))....jag har varit med om så otroliga saker så man vet aldrig ;)
  Ha det gott och en trevlig andra advent till er ;)))
  Kram bia

 • mittgodastefinaste säger:
  2013-12-08 | 07:38:36
  Bloggadress: http://mittgodastefinaste.blogspot.se/

  Så fint skrivet som vanligt! Jag älskar det där flaggspelet med Kammebornia! En period i livet så var jag också helt betuttad i Lisa Ekdahls låtar och jag tycker fortfarande mycket om dem!

  Kram Jenny

 • Susan Billmark säger:
  2013-12-08 | 08:00:42
  Bloggadress: http://www.susanbillmark.se

  Ja tänk vad mycket vi betyder för varandra. Även de vi kanske inte älskar har ju betydelse. Ibland har man betydelse utan att veta om det...vi borde berätta oftare...vilken vacker festvind! Vackrast med alla människor - så klart! Kram

 • smalltownmum säger:
  2013-12-08 | 10:30:40
  Bloggadress: http://smalltownmum.blogg.se

  Flyg vilda fågel och Sanningen i vitögat texter jag lyssnade på om och om igen under en period. Tänk vad ung hon var när hon skrev dem, och ändå så vis.

 • LORISSA LOVEBOMB säger:
  2013-12-08 | 11:55:43
  Bloggadress: http://lorissalovebomb.se

  Så otroligt att få läsa om alla dessa betydelesefulla. Och jag älskar att du refererar bakåt, när jag börjat läsa ett inlägg kan det sluta med att jag sitter en timme för att läsa alla bakåtreferenser också. Strålande.

 • Lena Appel säger:
  2013-12-08 | 18:27:24

  Tack tack för att jag får vara med i ditt fantastiska "vän-galleri" det är så många fina människor. Du drar till dig det bästa Pia åsså får man vara med på ett hörn och få nya vänner och bekanta, det är jag glad för :-)
  Kram Lena

 • maria at inredningsvis säger:
  2013-12-08 | 20:20:22
  Bloggadress: http://inredningsvis.se/julklappstips-fran-hemsjon/

  HÄRLIGT INLÄGG:)de som betyder mest är de som gör livet värt att leva. Min mamma som dog 2008 betydde mest för mig hon var min bästa vän och jag har henne i hjärta varje andetag på livsvägen och hon leder mig alltid rätt.

  Kolla gärna in min blogg idag...en underbar webshop ala julklappar:)

  Ha en fin vecka

  LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion

 • Anonym säger:
  2013-12-09 | 10:13:18

  Pia, du ska veta att du och ditt kungarike betyder mycket för oss på Jungfrun. Vi behöver eran självklara godhet, skratt, lek och trams till alla våra dagar. Tack för att just vi har så fantastiska vänner och kungligheter. Kram från oss alla på Jungfrun

 • Anonym säger:
  2013-12-09 | 23:45:31

  Åh, fina Pia vad glad jag är att vi är med där bland vännerna, som också blir våra vänner. Känns fint med all kärlek och glädje, värme och vemod, skratt och tårar, allt det som är ni. Kram Pernilla

Kommentera inlägget här: