Queen of Kammebornia

Några av de finaste orden

Kategori: Högtider och traditioner, Kammebornias kök, Konst och film och böcker och musik, Livet liksom

 
Böcker kan vara så vackra att ha framme i högar och travar och rader. Som små påminnelser om att sätta sig ner och bläddra, kanske med en kopp te och en liten kaka. Jag missade helt den först boken från Smultrongården, men nu har den andra kommit, Mer om livet och smakerna på Smultrongården, och den är ljuvlig. Som en smällkaramell. Vacker på utsidan och med en massa gott inuti. Den där första veckan efter operationen när jag mest låg i soffan och pekade, brukade jag peka på lite olika recept ur den och Dennis lagade och alla blev glada. Som Selleripiccata med tomatsås till exempel. Det kommer vi att laga många gånger. Och morotsbiffarna med jordnötter. Jag känner mig som ett litet barn när jag inte kan låta bli att dra med fingrarna över de snirkliga guldbokstäverna. Tänk att det finns så fina böcker!
 
Våra fågelkoppar som vi fick när vi gifte oss är ju alldeles jättekitschiga och underbara och kommer från Pip design. När jag är i Stockholm får jag hålla i mig om jag inte ska springa in till Syster Lycklig och se mig om från golv till tak på alla ljuvligheter. De har massor av porslin från Pip design till exempel. Roligast är ju att gå med Dennis, för han tycker lika mycket om det som jag. Faktiskt var det han som önskade sig de rosa kopparna. Jag undrade om vi skulle vara lite mer diskreta och ta de beiga. Vilken tur att han fick som han ville, ska det vara så ska det! Och nu har Syster Lycklig kommit ut med en bok. Eller rättare sagt, en av systrarna som har affären har tillsammans med en stylist kommit ut med boken Syster Lycklig, lite av varje. Det är en inspirationsbok full av recept och tips och bilder och fakta om olika högtider och varför och hur de brukar firas. Här kan vi få följa med på tebjudning och saftkalas och dukning och picknick. Det är helt okrångligt med många tips om att använda det man redan har och ändå få ett bedårande resultat. Här finns både recept på laxröra till julens goda bröd, vackra paket, bröllop och namngivningskalas. 
 
Smultrongårdens bok och Syster Lycklig och Lomelinos glass passar så fint ihop med våra fågelkoppar att det är svårt att plocka undan när jag behöver plats för att baka och laga mat. Smultron och Lycklig är några av de finaste orden tycker jag. Och nu finns de i min hylla och påminner mig om lyckliga smultrondagar.
 
 

KOMMENTARER:

 • Prinsessorna på Bellevue säger:
  2013-12-12 | 11:41:20
  Bloggadress: http://prinsessornapabellevue.blogspot.se

  Längtar efter min vackra bok. Avin har kommit...

  Kramar
  Petronella

 • Eva säger:
  2013-12-12 | 11:49:16

  Tack, så snällt du skriver om oss. Man blir glad i hela kroppen :) Lycka till med fler recept. Kram Eva

 • Pia säger:
  2013-12-12 | 14:27:55
  Bloggadress: http://marlonzacco.blogg.se

  Du skriver så vackert och mjukt, om saker som berör. Just de två
  orden slår an en väldigt somrig klang i mig. Fast lycklig det är nog
  ändå ett året runt ord, ett av de vackraste som finns!
  Sköt om dig!
  Kramen

 • Malin - stjärnflocka säger:
  2013-12-12 | 14:37:47
  Bloggadress: http://www.stjarnflocka.blogg.se

  Så vackert!!! :)
  Kram Malin

 • Ia säger:
  2013-12-12 | 15:37:34

  Jag sorterade nyligen om kokböckerna i köket efter färg, det blev jättesnyggt. Syster Lyckligs bok måste jag kolla in. Och med risk för att låta tjatig, du tar verkligen fantastiska bilder! Kan du inte ge ut en fotobok? Eller ännu hellre kombinerad fotobok och kokbok! Favvo-bak och favvo-vegorätter. Jag köper 3 ex på studs!

 • Anna och en röd stol säger:
  2013-12-12 | 21:39:09
  Bloggadress: http://annasrodastoloannat.blogspot.se

  Härliga böcker och finfina koppar!! Ha en fin lucia och va rädd om dig. Kram Anna

Kommentera inlägget här: