Queen of Kammebornia

Om man har tur

Kategori: Konst och film och böcker och musik, Livet liksom

 
Om man har tur kanske man blir bjuden på något gott om man ger bort en kokbok i julklapp. Jag vill baka allt som finns i Bagarnas Bästa Bröd och Bakverk. Allt från bakelser till rågbröd. Det är roligt och inspirerande att läsa om alla bagare som med integritet, stolthet, kunskap och kvalitet bakar och delar med sig av sina recept. Och jag ler när jag inser att väldigt många av bagerierna och konditorierna som recepten kommer ifrån är mina favoritställen. Som Olof Viktors på Österlen och Saltå kvarn i Järna. 
 
Och när jag läser om Wisby dessertkonditori och börjar gråta för att jag blir så rörd av berättelsen om den snorkiga damen som blev en snäll och vänlig stamkund efter att ha smakat på en av Ellinor Anderssons bakelser, då påminns jag om min starksköra natur och jag längtar till Visby NU. Fast jag har ju en deg på jäsning i köket som jag ska baka ut, så jag stannar hemma idag. Men jag tänker att om man ger bort Bagarnas Bästa Bröd och Bakverk i julklapp kanske man har tur och blir bjuden på saffranspannacotta på pinne. Eller mjölkchokladkräm med italiensk maräng. 

KOMMENTARER:

 • Le petit jardin säger:
  2013-12-11 | 13:10:44
  Bloggadress: http://vildahilda.net

  Kakfatet i blått var ljuvligt fint, vill ha ett eller flera själv...tänka att bli bjuden på nybakatfrån de faten, dessutom från boken du nämner...det låter ju onekligen gott!!

  Kram Kajsa

 • Jenny von Olofsson säger:
  2013-12-11 | 13:14:33
  Bloggadress: http://idajennymathildaolofsson.blogspot.co.uk/

  Vilken smart tanke och framför allt fin tanke! Liksom något gott till alla. Bakelser är verkligen konstverk som man kan njuta helt utav både innan, medan och efter att man ätit dem. De ger något extra till vardagen, speciellt om man gör dem själv eller blir bjuden utav en vän.

Kommentera inlägget här: