Queen of Kammebornia

Sen får vi se vad som händer

Kategori: Kammebornias advent och jul, Livet liksom

 
Jaha, nu ska vi försöka få plats med en gran här någonstans. Det är en lika stor utmaning varje år och eftersom vi möblerar om hela tiden så hamnar den på nya ställen varje gång. Jag är säker på att krubban kommer att hamna på en ny plats under dagen om den inte ska trängas med granen. Klädskåpet har jag också mina funderingar kring men det är så skönt att ha en man som alltid fixar till det så bra att jag till och med kan släppa på mitt kontrollbehov och bara tänka att, jaha, det här blir spännande att se hur det blir. För jag vet alltid att han gör så fint och kommer på lösningar som ingen annan skulle se. Nu är det dags att hämta granen i skogen och jag vill som vanligt packa en fin matsäckskorg och tänker att det är en happening med granhämtningen, då vi ska sitta i en fluffig snödriva och le och dricka varm choklad med alla barn. Men Dennis tar som vanligt ner mig på jorden och pekar ut genom fönstret och säger att det snarare blir i en lerpöl och vi har bråttom för vi ska lägga in sill och steka köttbullar och slå in paket och koka skinka och tusen andra saker. För i morgon vill vi varva ner och mest klä granen och dricka glögg och mysa. Men en liten matsäckskorg kanske, solen skiner och dagen har bara börjat. Vi skrattar och ser bilder framför oss när alla skriker och slåss i leran och snubblar i skogen och bråkar om vilken gran som är finast och bränner oss på chokladen och vi minns den där julen när vi åkte för att hämta gran och det var så mycket snö att när vi råkade trampa ner i ett dike, fick snö upp till bröstet. Så låg vi där och kravlade och skrattade och när vi slutat skratta drog vi upp varandra och granen ur diket som inte syntes under all snö. Det lär ju inte hända idag i alla fall. Katten jagar sin svans och spanar ut på fågelbordet och lillebror ska få frukost på sängen. Sen får vi se vad som händer.
 
 

KOMMENTARER:

 • Liv säger:
  2013-12-22 | 11:00:29
  Bloggadress: http://adventure-life-vida.blogspot.com/

  Vad fint ni har det hemma, hemtrevliga ni med fina traditioner. Klart ni finner plats för granen.. i ett hem fyllt med kärlek finns alltid plats <3
  Kramen från Liv

 • Villa Freja säger:
  2013-12-22 | 11:02:30
  Bloggadress: http://villa-freja.se

  Här finns inte en endaste snöflinga så långt ögat når, men så står vår gran redan inomhus och sprider ljus och glitter :) Hoppas ni hittar en riktigt fin gran. Stor kram.

 • HemkäraHanna säger:
  2013-12-22 | 11:07:37
  Bloggadress: http://hemkarahanna.blogspot.com

  Jag röstar på en liten matsäckskorg och gyttjebrottning!
  Hoppas ni finner den vackraste granen!

 • Malin - Stjärnflocka säger:
  2013-12-22 | 11:59:51
  Bloggadress: http://www.stjarnflocka.blogg.se

  Det är skönt att skratta åt det som ibland blir lite hysteriskt och det är bra med någon som tar ner en på jorden ibland...
  Här ska vi också försöka få in en gran, vilket inte är så lätt eftersom vi har så litet hus :)
  Ha en riktigt fin dag!
  Kram Malin

 • meh.blo.gg säger:
  2013-12-22 | 15:38:30
  Bloggadress: http://meh.blo.gg/

  Vilken supersöt krubba!!

 • Lena - gott for själen säger:
  2013-12-22 | 20:33:05
  Bloggadress: http://gottforsjalen.se

  Nja, det är nog inte så troligt att granen inte syntes under snön idag, va'?! Blä vad trist väder det är. Men det är ju bara att låta bli att titta ut och tända upp fullt med ljus så får man ändå julstämning.

  Kram Lena

 • Vardagsmagi säger:
  2013-12-22 | 21:33:11
  Bloggadress: http://christinasharmoni.blogspot.se/

  Där det finns hjärterum finns det stjärterum...ska bli spännande att se var Dennis placerar granen i år. Nu har vi iaf årets kortaste dag bakom oss så nu går vi mot ljusare tider oavsett snö eller inte. :) Kram!

Kommentera inlägget här: