Queen of Kammebornia

Sött till den söta

Kategori: Kammebornias advent och jul, Konst och film och böcker och musik, Livet liksom

 
Jag tycker om att ge bort kakor till dem jag tycker om. Särskilt om de tycker om kakor så klart. Men det är något fint med det där uttrycket; Sött till den söta. Om de man tycker om tycker om att baka själva är ju böcker med recept på kakor och annat sött en bra present. När jag får en kokbok eller bakbok tycker jag att det är som att få ännu en present varje gång jag lagar eller bakar något av recepten. 
 
Jag tycker om att slå in mina kakor i vackra paket. Som i en trave, med ett fint band eller snöre om och kanske cellofan. Eller i en vacker burk. Jag tycker om att göra paket av bakningsböcker med något bakrelaterat tillbehör som dekoration. Som en fin kakform på paketet. Eller lite ingredienser till ett av favoritrecepten i en fin burk, så att den som får paketet kan börja baka direkt om andan faller på.
 
Här får ni några julklappstips på böcker med sött till de söta. Om ni klickar på länkarna så kommer ni till mina tidigare inlägg om böckerna. 
 
En flärdfull, glittrande dröm, förförisk, ljuvlig och frestande.
 
En av de där böckerna jag förälskat mig i, som får mig att vilja ha juni och saftkalas i trädgården. En klänning med snurr och sommarlovsbarn som ropar hurra när de ser kakorna jag har dukat upp. Jag vill ha ett fint förkläde, vackra tårtfat och gräs mellan tårna och barn med grädde på näsan. 
 
Inspirerande om bagare som delar med sig av recept från flera favoritbagerier och konditorier. Mest för surdegsfantaster och baknördar med köksassistent.
 
En alldeles fantastisk bok som inte alls bara är till för glutenintoleranta, även om alla recepten är glutenfria. 
 
Ett sprakande fyrverkeri av sockerlust och bakglädje, kreativitet och fantasi.
 
Här hittade jag äntligen det ultimata receptet på chocolate chip cookies och på köpet fick jag drömma mig bort till tonårens Californien, barndomens cheesecake och Kakmonstret i Mupparna.
 
Oh, my God! Ungefär så säger jag när jag bläddrar runt bland önskekakor, sötsaker för deppiga stunder, jordnötsparfait à la Elvis och kalasfina glassbakelser.
 
En glassbok som är lika underbar att bläddra i som att använda för att göra sin egen goda glass. Den är lika fin som den finaste glassen på det finaste glasscaféet den där varmaste sommardagen.
 
En ljuvlig smällkaramell. Vacker på utsidan med en massa gott inuti.
 
Inspiration, recept och pyssel genom högtider och årstider.
 
Mina ord är slut. Den vackraste drömmen om Frankrike i en enda bok. Mia Öhrn är helt outstanding!
 
 
 
 
 
 

KOMMENTARER:

 • Åse säger:
  2013-12-16 | 13:10:34
  Bloggadress: http://schnauzeraxl.wordpress.com

  Fint att ge bort hembakade kakor vackert inslagna eller i en vacker burk.En fin gåva att få för hembakat är ju det allra godaste. Kram Åse

 • snede säger:
  2013-12-16 | 19:26:03
  Bloggadress: http://bar26.blogspot.fi

  OOOOh,jag försöker febrilt hitta vad det var för kakor du gjorde med mandelmjöl..eller allt vad du gjort med mandelmjöl,för jag hade ju tänkt prova något själv..men jag hittar inte :/

  Svar: Kan det vara mandelmusslor? http://queenofkammebornia.se/2012/december/mandelmusslor-och-sommarminnen.htmleller mandelbiskvier?http://queenofkammebornia.se/2013/november/saker-jag-tycker-om-med-hostlov.html
  Jag tror inte jag lagt ut något recept med mandelmjöl. Men jag känner mig förvirrad :)
  Queen of Kammebornia

 • snede säger:
  2013-12-17 | 17:28:13
  Bloggadress: http://bar26.blogspot.fi

  Jaa,vet du,det kan vara bara jag som också enbart lagt på minnet att det var mandelmjöl..eftersom det var med mandel..så förvirra dej inte i onödan ;)
  Tack ska du ha :)

Kommentera inlägget här: