Queen of Kammebornia

Varför inte en tokklapp helt enkelt?

Kategori: King of Kammebornias gästblogg, Livet liksom

 
King of Kammebornias gästblogg:
 
Det är december och kylan letar sig in i vårt artonhundratalshus. Jag hugger ved och bär in och eldar i kakelugnarna och det tar en stund innan värmen sprider sig. Jag känner skillnaden på kyla och värme i det här huset och uppskattar värmen mer än vad jag skulle göra om jag inte fick elda när det blev kallt, utan hade centralvärme och alltid tjugotvå grader varmt. En av våra hönor har börjat lägga ägg nu i december för hon gissar att det är påsk som kommer snart och inte jul. Jag tänker inte berätta för henne. 
 
I morse hade den svarta fågeln tagit sig in i hönsgården men kom inte ut. Den tycker om att äta hönsmat men den tycker inte om att vara instängd, men vem gör det egentligen? Jag öppnade dörren och hönorna sprang runt mina fötter som om de var i Paris och alla hade bråttom till arbetet. En satte sig ner vid ett cafébord och beställde in en café au lait. När jag tittade över axeln såg jag den svarta fågeln flyga ut och sätta sig i ett av träden och med ett högljutt läte förklara att det där var väl ingen konst. 
 
Drottningen och jag planerar jul och tokstädar. Jag har en kompis från Norrland som beskriver fika på tre olika sätt. Fika, gofika och tokfika. Fika är bara vanligt fika och gofika är fika med något gott till. Lite extra så där. Tokfika är när man kanske redan har fikat men fikar en gång till och med galet mycket bakelser. Vi tokstädar, alltså helt galet. Fast Pia har fortfarande ont, så hon får ta det lugnt och hon bloggar mest hela tiden. Det är ju kanske tur för er men man kan säga att hon tokbloggar. Snön lägger sig över Kammebornia och en känsla av att vara glad att få uppleva en jul till infinner sig. Mitt stora problem är vad jag ska ge drottningen i julklapp. Jag har fått för mig att hon gillar retrogrejer med tanke på att det är typ det enda vi har hemma. En gång så sprang hon fram till Siw Malmkvist när vi var och fikade (gofika) på söder i Stockholm. Hon pratade glatt med henne och jag tror att Pia tyckte att Siw var liksom retro. 
 
Har ni förslag på vad ni tycker att jag ska fixa till drottningen i julklapp så kan ni väl mejla mig för jag tror att hon läser den här bloggen ibland och vi vill ju inte att hon ska få reda på vad jag ska köpa. Kanske en goklapp eller varför inte en tokklapp helt enkelt? Jag viftar med mitt trollspö över detta hus och det ska skimra som i en saga här till jul för då kommer Pia också att skimra och det är fina grejer. Om ni bara visste. I morgon är det andra advent och jag kommer att tokäta Pias saffransbullar. Så det så.
 
//King of Kammebornia
kammebornia@hotmail.se

KOMMENTARER:

 • smalltownmum säger:
  2013-12-07 | 18:27:42
  Bloggadress: http://smalltownmum.blogg.se

  Vackert! Jag är säker på att hennes skimmer är något av det vackraste man kan se. När det dessutom ses med en älskades ögon... obeskrivligt, så klart.

 • bia säger:
  2013-12-07 | 18:38:05
  Bloggadress: http://houseandgarden.blogspot.se

  Det var ett "tok tokigt!" inlägg, hihi....nää då, det var roligt!
  Undrar var din kompis från Norrland kommer ifrån....jag är nämligen norrlänning, haha.....från samma stad som Kevin Walker (idol Kevin) om du har sett det programmet på fredagarna....herregud vad det blev tok tokigt....Sundsvall, helt enkelt ;))).....önskar alla er i Kammebornia en riktigt mysig lördag och andra advent ;))....
  Kram från Bia

 • jeanette sandelin säger:
  2013-12-07 | 19:44:52
  Bloggadress: http://litenbruksort.blogspot.se

  Jag tror drottningen vill ha go-kaffe på julaftonssängen. Ett litet paket därtill. Something to read I belive ♥

 • Lissen säger:
  2013-12-07 | 20:23:57
  Bloggadress: http://lissento.blogg.se

  Ja du Kingen, du får klura mer på julklappen. Tror du kommer på det rätta.
  Här har också gofikats idag. Men inte städats så mycket.

  Ha en fin helg. // Lissen

 • Suss säger:
  2013-12-07 | 21:03:32
  Bloggadress: http://www.hemmapasjuan.blogspot.com

  Haha, ni har kul där i hönshuset, tur att det bara är jul som nalkas och inte påsk ;) Här skulle oxå behöva tokstädas men vi väntar nog nån vecka till så det håller sig fint till julhelgen... Kram Suss

 • Lena - gott for själen säger:
  2013-12-07 | 21:28:05
  Bloggadress: http://gottforsjalen.se

  Här har det tokfikats idag eftersom det varit kalas. Annars brukar det mest bara vara fika i det här huset. Att tokstäda har jag/vi slutat med för länge sen. Försöker tagga ner istället.

  Vi brukar skratta åt oss själva åt hur vi höll på för ett antal år sen. Hur mycket som skulle göras "till jul". Varför det, liksom? Vi renoverade, målade, snickrade, bakade, städade "till jul" så vi var helt slut när väl julafton kom.

  Kram Lena

  Svar: Vårt slott är lite svårbemästrat och en aning bedagat så när jag skriver tokstäda handlar det mer om att göra vissa rockadliknande förflyttningar av högar och saker än att skura taket och sådana saker :) /Dennis
  Queen of Kammebornia

 • VisaLiza säger:
  2013-12-07 | 23:06:10
  Bloggadress: http://www.visaliza.blogspot.com

  Spännande definition av fika :) Liza

 • meh.blo.gg säger:
  2013-12-07 | 23:37:12
  Bloggadress: http://meh.blo.gg/

  Vilket fantastiskt fint inlägg!

 • Susan Billmark säger:
  2013-12-08 | 07:51:29
  Bloggadress: http://www.susanbillmark.se

  Underbart beskrivet! Förstår att du vill göra Pia tokglad. Anar att hon blir det bara av att ni tokstädar. Kram till er!

 • Susan Billmark säger:
  2013-12-08 | 07:55:23
  Bloggadress: http://www.susanbillmark.se

  Har ett tokförslag på tokklapp. Hur hittar jag din mailadress? Kram igen

  Svar: Här kommer den: kammebornia@hotmail.se Kram!
  Queen of Kammebornia

 • Malin - Stjärnflocka säger:
  2013-12-08 | 11:50:36
  Bloggadress: http://www.stjarnflocka.blogg.se

  Att tokblogga är bra, som att skriva en saga när man inte orkar riktigt själv...
  Kör på retro eller gör något själv :) Det är ju tanken som är viktigast och om man gör något själv blir det ju bara tanke på något sätt :)

 • Madeleine säger:
  2013-12-08 | 13:39:06
  Bloggadress: http://whitemaskgirl.wordpress.com

  Omtanke är guld värd till jul, och du ger din fru så mycket omtanke att man blir helt varm i kroppen. Tänk att det finns så mycket kärlek ute i världen. Jag har själv inte en idé till en julklapp, men däremot kan jag berätta att det finaste gåvan jag fått var en paraply med ugglor på jag fått av min man. Vi var i London på smekmånad, mitt paraply hade gått sönder och han tog mig till en riktig paraplyaffär och köpte precis den jag ville ha. För att jag inte skulle bli blöt, varken när vi hälsar på i London eller när vi går på våra evighetslånga promenader hemmavid. Kanske kan fungera som inspiration till en gåva för din fru.

Kommentera inlägget här: