Queen of Kammebornia

Vi lever nu och vi finns i en evighet

Kategori: King of Kammebornias gästblogg, Livet liksom

 
King of Kammebornias gästblogg:
 
Drottningen bakar ännu ett saffransbak och pepparkakorna står som spön i backen och julen närmar sig med stora vinterkliv. Skatorna letar mat i soporna och kajorna diskuterar om de ska reta hönsen igen. Träden vilar och vrider sig sakta i vinden som om de är stela och behöver sträcka på musklerna. Jorden är mörk och kall och har gått i ide. Färgtonen ute liknar en blyertsteckning och naturens linjer suddas ut och går ihop och bildar en enhet av gråa toner. På Twitter bråkas det som vanligt och dryper av tvärsäkra åsikter om vad som är rätt och vad som är fel för det är lätt att vara arg bakom en skärm. Vildsvinen bökar i parken och har blivit utplanterade av människan och nu hatade av människan. De utfodras och skjuts när de äter på foderplatsen och har börjat försvara sig genom att döda jakthundar till jägarnas stora förskräckelse. Elaka djur det där, som som försvarar sin flock. Jag tittar på drottningen som sover lugnt denna morgon och beundras av hennes mod och styrka som hon visar efter att ha förlorat ett barn och blivit opererad två gånger och går med ständig smärta i nacke och rygg. Vi är tacksamma för allt vi har och tänker göra denna jul till en vacker saga. Jag hugger mer ved och bäddar sängar och ser barnen bli större och är glad att jag får hänga med dem och deras kompisar som jag lär mig saker av varje dag. Jag masserar drottningens nacke och lägger handen där de har skurit i henne. Vi lever nu och vi finns i en evighet. Den svarta katten vill inte gå ut och bli blöt om tassarna så han hänger som en slak limpa i mina händer när jag bär ut honom på verandan. Hönan Doris värper decemberägg åt oss och vi tackar med brödrester. Denna jul ska bli fin. Träden är stilla nu och vrider sig inte längre, kanske har de somnat och längtar till fjärde advent eller så drömmer de om vårvindarna. Tack Pia för att du är det vackraste.
 
//King of Kammebornia

KOMMENTARER:

 • Annica säger:
  2013-12-16 | 00:10:00
  Bloggadress: http://annicastjarnlof.blogspot.se

  Vi lever nu och vi finns i en evighet.... Vad vackert skrivet och så sant.

 • Lotta i USA säger:
  2013-12-16 | 02:00:39
  Bloggadress: http://www.charmigacharlie.blogspot.com

  Lyckliga ni som har varandra, ert fina liv, all kärlek och för att det doftar saffran och pepparkakor hos er <3

 • Jeanette Sandelin säger:
  2013-12-16 | 05:10:52
  Bloggadress: http://litenbruksort.blogspot.se

  Tack Dennis för att du skriver ord som tyder vad livet går ut på.

 • Emschen säger:
  2013-12-16 | 06:51:01
  Bloggadress: http://emschen.se

  Alltid lika vackert skrivet. En ordkonstnär du är du Kung av Kammebornia!

  En stor varm julkram till er!

 • Lena säger:
  2013-12-16 | 08:14:39
  Bloggadress: http://mellanhimmelomylla.blogg.se

  Så underbart att höra kärleken till livet och mellan er. Fantastiskt att ni båda två har gåvan och förmågan att klä era ord i de vackraste av allt vackert.
  Kram

 • ingela säger:
  2013-12-16 | 08:19:28
  Bloggadress: http://www.hippiechic.blogg.se

  Fantastiskt att läsa det du skriver. Tack för din delning om livet som alltid pågår, inom oss och utanför oss. Tack för att du visar oss kärlek och omtanke och din visdom. God jul till dig och din vackra drottning och era barn. Kram Ingela

 • Malin - Stjärnflocka säger:
  2013-12-16 | 09:24:50
  Bloggadress: http://www.stjarnflocka.blogg.se

  Så underbart att läsa om kärlek och om att vara nöjd!
  Ha en fin dag!
  Hälsa din fina drottning med en kram från mig.
  // Malin

 • smalltownmum säger:
  2013-12-16 | 21:39:52
  Bloggadress: http://smalltownmum.blogg.se

  Jag gråter en skvätt och känner att du liknar min man även om han inte riktigt skulle uttrycka dig som du, och på något märkligt vis blir jag genom att läsa det du skrivit ännu mera fruktansvärt tacksam över att jag har honom. Tänk att man kan hitta så rätt. Att man kan få uppleva denna lycka att ha hittat den där själsfränden som somliga stackare påstår inte finns.

Kommentera inlägget här: