Queen of Kammebornia

You kill me or I kill you

Kategori: Kammebornias kök, Livet liksom

 
Visst måste man ha rödtjut till peston, säger jag och du svarar ja. Såklart. Jag tror att vinet är slut men du hämtar en flaska som du fick av de italienska ungdomarna. Karmavin. Du tog hem dem och gav dem saft och skjuts och nya tankar. Vi fick en flaska vin. Det är karma. Du berättade för dem att det kan vara svårt att lifta i Sverige, för alla som sitter i bilarna tror att liftarna ska slå ihjäl dem och de som liftar tror att de som kör bilarna ska slå ihjäl liftarna. Either you kill me or I kill you, that´s pretty much the deal, som du sa till dem när du skjutsade upp dem till busshållplatsen. De skrattade och ingen dödade någon men de gav dig en flaska vin. Och nu har jag gjort pesto av vår basilika från växthuset och vi kan dricka rödvin från Italien ur de tunnaste vinglasen och sommarkvällarna bara fortsätter att smekas.
 
 

Att bygga nya vingar

Kategori: Livet liksom, Queen of Kammebornias filosofi

 
Det började nog redan vid skilsmässan. Jag tänkte att jag måste bygga om mitt liv. Så att det passar mig och blir som jag vill ha det. Och sedan, mitt i den omtumlande, brännande, vackra förälskelsens rus fick jag prövningar som cementblock gång på gång. Jag blev inlagd på sjukhus och fick blodtransfusion och alla undersökningar gjordes för att hitta orsaken, som man trodde var en tumör, till min blodbrist. Ingen tumör hittades och vi reste oss och tänkte att nu, nu ska vi fånga dagen och när vi vaknade fick du en hjärtinfarkt. Sen blev jag gravid fast det inte kunde hända och vi ställde till med en fest för att fira det nya livet. Jag sa upp mig från mitt jobb för nu skulle jag bygga om mitt liv på riktigt. Jag skulle vara hemma och ta hand om magen och hemmet och trädgården och jag skulle vara mammaledig länge och sen skulle jag starta min firma och leva på mina bilder och texter och ord och meningar. Och barnet växte i min mage. Det barnet skulle jag vilja vara, sa en vän och en annan sa att Kammebornia är den ultimata platsen för ett barn att växa upp på. Men vårt barn dog. Han föddes och han dog på samma dag. Och under den här tiden dog även en av mina nära vänner och också min älskade mormor.
 
Det räcker nu. Jag har inte tid med fler cementblock för jag bygger om. Ibland måste man göra som larven som går in i puppan och där inne förvandlas till en vacker fjäril. Förvandlingen går till så att larven löses upp till gegga för att sedan bli en fjäril. Att våga låta sig lösas upp till gegga. Det handlar min ombyggnad om. Att våga mer än jag törs. Och just då kanske jag inte orkar, förmår eller kan vara lika social som vanligt. Jag kanske inte orkar, förmår eller kan vara lika duktig som vanligt. Jag kanske till och med bygger om begreppet duktig. Låter det lösas upp till gegga också. Och förvandlar det till något jag verkligen vill att det ska vara. Jag tar hand om mig själv för att kunna vara bra för andra och för världen. Jag vill ju lysa och låta lysa. Men då måste man släcka ner ibland och samla nytt bränsle. 
 
När jag är inne i puppan, i geggan, då tappar allt konturerna. Då kan jag forma om som jag vill. Ändra och förbättra. Jag omvärderar allt och bygger upp på nytt. Snart ska jag flyga som den vackraste fjärilen på ängen. Och då ska jag orka allt som jag vill och göra allt som jag vill. För att jag vill. Jag tror att det är viktigt att vi människor vågar stanna upp i livet. Stanna upp och fundera på vad det är som verkligen betyder något. Och hur vi vill leva. Att lyssna till våra hjärtan. Att våga ändra, forma om och bygga upp. Att hoppa. Och kanske våga gå in i puppan och låta oss lösas upp till gegga ett tag. Tänk vad fint att få flyga sen! 
 
 
 
Tack för att ni finns för mig när jag bygger om. Att blogga är ett fantastiskt verktyg när jag bygger mina nya vingar!

du är som vildhallon

Kategori: Livet liksom, Pia hjärta Dennis är lika med sant

 
du är som vildhallon
jag kan aldrig sluta älska och förundras
och generat sänker jag blicken och rodnar
ler när jag passerar hallonsnåren
 
ett vildhallon på tungan bär mig
en kilometer
och sedan minnet, smaken, doften
tre kilometer till
men dina kyssar
tar mig hur långt som helst
och bortom tid och rum
och sedan minnet, smaken, doften
som stjärnstoft och hjärtats röda blod
 
du är som vildhallon
jag kan aldrig sluta älska och förundras