Queen of Kammebornia

Men vi var välkomna

Kategori: Livet liksom, Skolan

 
När vi kom dit stod det en skylt utanför dörren med texten Inträde på egen risk och ordet välkommen var överkorsat. Men vi visste att vi var välkomna. Det vi inte visste var hur välkomna vi var. Vi trodde att vi skulle hålla oss lite i bakgrunden och kanske mest finnas där för att det måste vara några där som kallades vuxna om en hel niondeklass skulle sova över på skolan. Men vi förstod snart att ungdomarna ville ha med oss i lekarna och jag var Bella och Dennis var Edward och de andra var överkörda killar, döda barn, häxor, zombies och andra mer eller mindre suspekta varelser. Som Jigsaw och Freddie Krüger. Under allt smink och blod fanns de där underbara ungdomarna som vi känner så väl, Arvid och Ella och deras klasskamrater. Och det är verkligen en ynnest att få vara med, att få vara nära och att få skratta och leka tillsammans. Det var en ära för oss att bli inbjudna. Att faktiskt verkligen känna oss välkomna. Och jag tänkte på alla kalas och filmkvällar vi har ordnat genom åren för just de här ungdomarna. På alla klassresor jag följt med på ända sedan första klass. Alla sagor jag har berättat, alla sånger jag sjungit, alla skrubbsår jag har plåstrat om. Och nu bjöd de oss på fest. De hade planerat och förberett och fixat så att vi häpnade. Hurra för sådana kvällar! Hurra för att våra barn får gå i en sådan klass! Hurra för att vi får vara med! Sen att vi inte sov så många timmar där under Europakartan i tyskarummet, det gjorde ingenting. Men igår, som var dagen efter, var vi nog som mest zombielika av sömnbrist. Det var det värt. Tack världens bästa nia för en fantastisk fest! Det är roligt att leka Maffia och tidningsleken och viskleken i skenet av halloweenlyktor. Det är mysigt att få krama de som blir skrämda på spökrundan. Det är mysigt när någon vill sova hos oss för att de andra ska se en film till och den sista bussen har gått. Det är mysigt att vakna av att en femtonåring kommer instapplande, inrullad i en stor madrass för att ramla ner på oss och gosa lite. Det är mysigt att se några killar ta tag i hela städningen medan andra sitter sömndruckna och pillar i sig popcorn och solen lyser in och förskolebarnen leker utanför medan vi packar våra resväskor fulla med chokladkoppar och lyktor och vampyrkläder. Inte alla dagar kanske, men en dag på höstlovet är det alldeles underbart!
 
 
 
 

KOMMENTARER:

 • Prinsessorna på Bellevue säger:
  2013-10-30 | 08:42:50
  Bloggadress: http://prinsessornapabellevue.blogspot.se

  Helt underbart och vilka läskiga!!! Synd man missade Viggos jacka! Helt underbar färg!

  Kraam
  Petronella

 • Lena - gott för själen säger:
  2013-10-30 | 08:58:33
  Bloggadress: http://gottforsjalen.se

  Och hurra för er! Det är ju sån härlig bekräftelse när ungarna vill vara med en som förälder/vuxen. Har flera av dotterns kompisar som kallar oss extraföräldrar. Känns fint.

  Kram Lena

 • Anonym säger:
  2013-10-30 | 09:21:45

  Hi,hi va´ruskigt härligt :)

 • Anonym säger:
  2013-10-30 | 09:52:31

  Hej hopp, Emmi har saknat denna värdens bästa nia sedan hon slutade och flyttade till Åland så kram till er alla.
  Jungfrun

 • Jenny - Höga Kustenliv säger:
  2013-10-30 | 10:09:51
  Bloggadress: http://hogakustenliv.se

  Så underbart hoppfullt att få läsa! Tack

 • Lena Appel säger:
  2013-10-30 | 13:55:42

  Jag tackar för att ni kunde vara med och är så glad för att min son får vara en del av denna fantastiska klass med så fantastiska fina föräldrar också som orkar och vill vara med våra ungdomar.
  stort tack Glada mamman

  Svar: Ja, kan de inte bara få fortsätta gå i nian i all evighet? Stop growing! Som Meryl Streep säger i Mamma Mia. Fast det funkar ju inte så förstås. Var sak har sin tid. Fint att de går i den här klassen nu!
  Queen of Kammebornia

 • Malin / en gul apelsin säger:
  2013-10-30 | 18:54:43
  Bloggadress: http://engulapelsin.blogspot.com

  LJUVLIGT! Vad kul (också att läsa om!) Och vilken ära att vara så där välkommen. Glad för er och för niornas skull. Att ni har varann.

 • anette säger:
  2013-10-30 | 22:46:33
  Bloggadress: http://anettan.blogspot.se

  Oj oj vad läskiga..... Kram Anette

Kommentera inlägget här: