Queen of Kammebornia

De sista pepparkakorna

Kategori: Kammebornias advent och jul, Kammebornias kök, Livet liksom

 
Nu är nästan allt julgodis slut och jag vet inte om vi äter sakta eller om jag har gjort väldigt mycket julgodis, men jag tror på det senare. Innan jul hittade jag tre tallrikar i olika storlekar som passade perfekt att göra ett kakfat i tre våningar av. Dessutom passar det så fint till mormors gamla kaffeservis som vi använder flitigt. Jag såg den aldrig hemma hos henne så länge hon levde, men hittade den på vinden när jag städade ur hennes hus. Jag tycker att den är fantastisk och jag tänker på henne varje gång vi dukar fram hennes koppar, även om hon inte använde den själv. Jag vet inte om ni tröttnat på knäck och kola? Jag lägger de sista pepparkakorna i filen på morgonen och tycker att en sista chokladkola eller knäck är väldigt gott till kaffet. Och vackert porslin tröttnar jag aldrig på. Men idag packar vi ner julen för det är tjugondag Knut.
 
Men mest jobbar jag för fullt tillsammans med Fru Sederblad för att få allt färdigt till i morgon för då ska ni få se den nya bloggen!
 
 

KOMMENTARER:

 • Lotta säger:
  2014-01-13 | 11:51:44

  Vårt är slut för läänge sen...men vi äter nog både snabbt och gör på tok för lite julgodis. Det får bli bättring till nästa jul :) Fint ser det ut i alla fall med kakfatet och fina porslinet! Varma tankar i januariljuset! Kram

 • Ninelin säger:
  2014-01-13 | 12:59:33
  Bloggadress: http://ninelin.blogg.se/

  Är så ledsen att jag hade sönder ett likvärdigt fat jag hade efter min mormor, tycker de är såå fina. Har också porslin jag använder efter både mormor och farmor. De använde inte sitt heller för det var ”finporslinet”. Jag tycker grejerna ska användas ;-)

  Kram N

 • Lena - gott för själen säger:
  2014-01-13 | 13:01:37
  Bloggadress: http://gottforsjalen.se

  Så spännande!

  Kram Lena

Kommentera inlägget här: