Queen of Kammebornia

Att ställa in och tacka nej

Kategori: Kammebornias advent och jul, Livet liksom, Queen of Kammebornias filosofi

 
Att bjuda in till adventsfika och baka och tända ljus och sedan ställa in för att orken inte finns. För att det är tungt. Att vilja men inte orka. Att få ont på nya sätt och inte vilja visa, inte vilja säga. Att hoppas, önska, vilja orka. Ibland känns det som vi går på knäna i lera och om inte vi går sönder så är det bilen eller badrummet. Då ställer vi in. Vi tackar nej och säger att vi inte orkar. För ibland måste man göra det fast det är så svårt. Jag både vill och inte vill, brukade min äldsta son säga när han var liten och hamnade i ett dilemma. Precis så känns det ibland. Jag både vill och inte vill. Men när man inte orkar och därför ställer in eller tackar nej till saker man skulle ha velat om man orkat, då infinner sig en lättnad tillsammans med sorgen att inte orka. För att man kan vila och andas och få nya krafter så att man kan orka nästa gång.
 
För de flesta är det så svårt att ställa in och tacka nej. Vi tror oss förväntas orka ungefär allt oavsett hur vi mår eller vad som hänt eller vilka förutsättningar vi har. Eller om vi ställer in redovisa alla fakta om varför. Som om det vore en rättegång, när det bara är livet. Men jag tror att de flesta av oss borde ställa in och säga nej tack oftare än vad vi gör. För att hålla ihop. Och allt måste inte alltid förklaras in i detalj. När vi både vill och inte vill så måste vi känna efter vilken kraft som är starkast och för vems skull vi gör saker och ting. Och ibland tar vi oss i kragen och allt blir bra. Men jag tror många tar sig i kragen till de nästan stryper sig själva och det kan ju inte vara meningen. Då måste man ställa in och vila. Ta hand om sig själv. Gå lite i ide.

KOMMENTARER:

 • Lena säger:
  2013-12-16 | 09:16:04
  Bloggadress: http://mellanhimmelomylla.blogg.se

  Du kan verkligen konsten att beskriva hur det känns. Har haft så svårt att säga nej i hela mitt liv. När man väl har övat sig några gånger märker man hur mycket lättare det känns och att världen inte går under.
  Kram

 • Malin - Stjärnflocka säger:
  2013-12-16 | 09:27:34
  Bloggadress: http://www.stjarnflocka.blogg.se

  Vilken bild, så vackert!!!!
  Ha en fin dag!
  Kram Malin

 • Mia Arp säger:
  2013-12-16 | 10:19:55
  Bloggadress: http://hippiechic.blogg.se

  Så sant så sant! Jag brukar tänka att det som känns lätt är rätt och det som känns tungt är dumt. Det kan låta som om jag är lat men jag påstår tvärt om. Med detta lisvrecept har jag kommit såå långt. För det är ju så himla mycket roligare att göra sådant som känns bra och som man vill-vill och då går jobbet, bakningen och städningen nästan som av sig själv!

  Kram, Mia

  www.hippiechic.blogg.se

  Svar: Vilket bra livsrecept!
  Queen of Kammebornia

 • Eva säger:
  2013-12-16 | 10:53:38
  Bloggadress: http://vardagochfint.blogspot.se

  Vi måste lära oss att säga nej och ställa in - annars blir vi uppätna! Det är svårt att säga nej men vi måste försöka!
  Kramar Eva

 • Karin på Pettas säger:
  2013-12-16 | 11:44:08

  Det är bra att du beskriver det så bra!:)
  Om vi alla gör som vi känner att vi orkar, vill och kan så tror jag att vi samtidigt lättar på trycket även för andra som inte vågar och orkar säga ifrån. Det krävs ju ork och styrka även för det. Ibland känns det lättare att bara flyta med fast man kanske vill lägga sig på stranden och vila ut eller låta sig sjunka lite djupare.
  Ta väl vara på dig!
  Kram
  Karin

 • Eva Bäckman säger:
  2013-12-16 | 15:03:51

  Att gå på det som känns rätt i stunden skall aldrig behöva försvaras/förklaras. Det som känns rätt är rätt!
  Men jag vet, ibland är det svårt, vi som är uppfostrade med "det man har lovat skall man hålla" och ibland gör det sönder...mycket.

 • Anonym säger:
  2013-12-16 | 16:32:09

  Ibland önskar jag att någon kommer och säger; Men du, jag hjälper dej!
  Själv hjälper gärna andra medan jag är väldigt dålig på att hjälpa mig själv... Har ni vänner som skulle kunna finnas till hands när det trasslar med hus, bil å sånt? Eller är ni också dålig på att be om hjälp?
  Kommer tid, kommer råd. Vila dej frisk nu vackraste Drottningen <3

  Svar: Vi har finingar som kunnat skjutsa, låna ut bilar och allt möjligt, men visst är det jobbigt att fråga, fast man inte vill att det ska vara det! Kram!
  Queen of Kammebornia

 • E V A säger:
  2013-12-16 | 18:11:10
  Bloggadress: http://harskrivereva.blogspot.se

  Jättebra ordat om det.
  Väldigt hög igenkännandefaktor,
  och nästan alltid för min del numer.

  Kramen från Eva

 • Ann säger:
  2013-12-16 | 19:30:36

  Jag ser framför mig ett kalas, där alla bidrar med lite av vad de kunde finna hemma. Och värdinna ligger insvept i filt i soffan. För det viktigaste är ju att umgås :-)
  Ett sådant umgänge har jag inte. Men kanske en gång i framtiden?

  Svar: Ja, det är ju så det ska vara!!! Kram!
  Queen of Kammebornia

 • smalltownmum säger:
  2013-12-16 | 21:34:19
  Bloggadress: http://smalltownmum.blogg.se

  Som alltid har du så rätt. Att både vilja och inte vilja. För det handlar ju faktiskt nästan aldrig om att man inte vill för att det verkar tråkigt, utan för att man blir stressad av blotta tanken.

Kommentera inlägget här: