Queen of Kammebornia

Lucka nr 11 & 12.

Kategori: Adventskalender 2013, Konst och film och böcker och musik, Livet liksom

 
Lucka nr. 11 Berätta om det fulaste du vet
 
Det är svårt att komma på vad det fulaste är när jag kan se vackerhet i mögel och sorg och mörker. Jag tycker det finns så mycket fult men ändå en estetik i allt. Men fult är det verkligen med köpcentrum fulla av slask på betonggolv och meningslösa plastgrejer i snabbt byggda tempel av kommers efter det att man sprängt sönder urberget och huggit ner träden. Det är verkligen fult. Men det allra fulaste blir nog elakhet och hat och våld, kränkningar och krig och avsaknad av empati och medmänsklighet. Att inte sträcka ut en hand fast man kan eller att slå och döma. För där finns inget fint någonstans. Aldrig. 
 
Lucka nr. 12 Berätta om musik som inspirerar dig
 
Just då jag ska fundera på vilken musik som inspirerar mig flyttar jag på mina gamla stenkakor som jag fått från mormor och morfar. Och jag minns hur jag fick lägga ner pickupen en bit in eftersom skivan var trasig och jag minns spraket och glädjen i mina ben och snurret i min klänning när jag spelade stenkakorna hemma hos mormor och morfar när jag var liten. Rock around the clock med Bill Haley. Och jag minns hur jag grät till Gamle Svarten. Sen går jag ut i köket och bakar och då lyssnar jag på Guardian Angels Every piece of you ungefär femton gånger i rad och du kommer hem och ler och undrar varför jag lyssnar på den men jag tycker ju om att höra dig spela trummor. Musik är väldigt viktigt för mig och jag lyssnar ofta och mycket och länge på väldigt olika sorters musik. Ibland vill jag höra Pavarotti och ibland Creedence. På Spotify får jag hela tiden tips om nya artister men de är sällan nya för de är baserade på vad jag brukar lyssna på och det är Chuck Berry och Siw Malmkvist och Tom Petty, Johnny Cash och Simon & Garfunkel till exempel. Jag sprang på Siw Malmkvist på Mariatorget en gång och jag berättade för henne hur mycket jag lyssnar på hennes musik och hon skrattade och frågade varför jag lyssnade på så gammal musik. Men jag tycker ju om den. Om jag ska säga en låt jag lyssnar mycket på just nu så är det I´ve told every little star med Linda Scott. Men den är från 1961. Här kommer Pia Kammeborn, som bara lyssnar på ny musik! säger du ibland med din roligaste ironiska men kärleksfulla ton när jag startar en av mina spellistor. Men jag tycker faktiskt om Passenger och han räknas väl som ny? 
 
 
Det här var lucka nr. 11&12 och snart kommer: 
Lucka nr. 13 Berätta om ett minne från din uppväxt
Du kan också vara med på julkalendern och länka tilbaka till Emily Dahl!

KOMMENTARER:

 • Christina säger:
  2013-12-13 | 05:17:15
  Bloggadress: http://www.blog.christinakarlsson.se

  Vi har nog en hel del gemensamt Pia :) Jag tycker inte ihäller om köpcenter - blir så trött av att vara på sådana ställen bland...
  Och musik, Allt från gammalt till nytt kan vara så mysigt, bara det är rätt tillfälle,
  Kram och fin julhelg till dig o de dina!

 • Lena - gott for själen säger:
  2013-12-13 | 06:50:14
  Bloggadress: http://gottforsjalen.se

  Riktigt bra de där änglarna hörru du ;-) Såg att det stolta sonen kommenterat också. Gulligt!

  Ser att vi lyssnar väldigt mycket på samma musik. Siwan har väl inte dirket fått så mycket plats här. Men i övrigt så. Vad är det som säger att musik blir dålig så fort den är gammal?! Riktigt bra välgjord musik håller ju i evigheter.

  Kram Lena

 • Lina säger:
  2013-12-13 | 09:00:00
  Bloggadress: http://linasandligaresa.wordpress.com

  Vill skicka dig en stor kram på Lucia och önska dig en riktigt fin dag på alla vis!
  KRAAAAM

 • Solglitter säger:
  2013-12-13 | 09:25:01
  Bloggadress: http://solglittret.blogspot.se


  Kikar in för att önska en fin helg och en fin Luciadag♥

  Ta hand om dig vännen♥

  Kram Lollo

 • Anonym säger:
  2013-12-13 | 12:14:28

  Hi, hi! Vet du vad, jag har också Rock around the Clock på 78 varvare! Tror min far köpte den 1956. Hade fått nog av Vildandens sång och Det växer inga rosor på en sjömans grav, som spelades på radion stup i kvarten minns jag :-)

  Hoppas ditt tillfrisknande fortskrider!

 • Agneta säger:
  2013-12-13 | 12:19:21

  Hi, hi! Vet du vad, jag har också Rock around the Clock på 78 varvare! Tror min far köpte den 1956. Hade fått nog av Vildandens sång och Det växer inga rosor på en sjömans grav, som spelades på radion stup i kvarten minns jag :-)

  Hoppas ditt tillfrisknande fortskrider!

Kommentera inlägget här: