Queen of Kammebornia

Lucka nr. 13 & 14 & 15

Kategori: Adventskalender 2013, Kammebornias advent och jul, Livet liksom

 
Lucka nr. 13 Berätta om ett minne från din uppväxt
Just runt Lucia tänker jag mycket på alla de där luciatågen jag gick i under min uppväxt, alla de där glittergirlangerna som kliade i pannan och alla de där obekväma lucialinnena som kändes genomskinliga och  för långa eller för korta och elektriskt hår och alla underliga lukter av fotsvett på gymnasiksalsgolv blandat med kanel och nejlika och hyacint och stearin. Och alla tvångstankar om att gå upp eller gå ner på fel ställe i slutet av Natten går tunga fjät. Saaaaaaaaanktaa luciiiaa, sankta lucia. Det ska vara upp första gången och ner andra. eller var det tvärtom? Det löjliga är ju att det alltid ger sig när man kommer dit. Det är när jag intellektualiserar som jag krånglar till det. 
 
Lucka nr. 14 Berätta om din stil för ett år sedan
Eftersom jag knappt köpt några kläder under året som gått så är min stil inte så värst förändrad sedan förra vintern. Då gick jag runt och kände mig skör efter Mios död och nu går jag runt och känner mig skör efter operationen. Även om jag känner mig liten, skör och bräcklig och även om jag är det samtidigt som jag är stolt och stark så orkar jag inte vara det bland massor av människor. När jag ger mig ut i världen tar jag på mig en mjuk sköld av kläder jag trivs i och känner mig stolt och vacker i.
 
Lucka nr. 15 Berätta om din favoritmaträtt
Jag är besatt av god mat. Men god mat blir bara god om jag äter den med dem jag tycker om i en miljö där jag trivs. Det är som en helhet. Mat, sällskap, miljö och sammanhang. Och om sällskapet och miljön och sammanhanget är optimalt finns det mer mat som är riktigt god än annars. Men om jag får välja alltihopa så blir det nog skaldjur i mängder med bubbel till. Och smör och nybakat bröd och majonäs. Eller en mozzarellagratäng med hemmagjord pesto, tomatsås och aubergine. Med dig i vårt kök eller i trädgården på sommaren. Eller så väljer jag att sitta med dig på Restaurang Lilla Pakistan på St. Eriksbron. Herregud så gott. Jag vet att vem som än som känner mig och får frågan om vilken min favoritmaträtt är kommer att svara avocado. Eller räkor eller ost. Men det räknas ju inte som en maträtt.
 
Du kan också vara med på julkalendern och länka tilbaka till Emily Dahl!
 
Senare i kväll kommer Dennis gästblogginlägg!

KOMMENTARER:

 • Melinda säger:
  2013-12-15 | 15:43:27
  Bloggadress: http://felindasfoto.blogg.se

  Jag tycker om din blogg så mycket <3 ger mig inspiration för julen och massa :)

  Svar: Tusen tack!
  Queen of Kammebornia

 • Tina säger:
  2013-12-15 | 23:00:09
  Bloggadress: http://www.tinasgodating.blogg.se

  Mat, mat, mat. Ja, den blir definitivt godare i sällskap, mysig/trevlig miljö och vackert uppdukad. Så tänker vi på förskolan där jag jobbar som kock. Tycker det är oerhört jobbigt att komma på mitt barns skola där det är bord och stolar punkt. Jag menar, vill vi vuxna sitta och äta så? Får vi aptit av det? Don´t think so.... Där har vi i skolans och förskolans värld en hel del att jobba för!
  Är så glad att jag jobbar med dem som har förstått det:) Delvis är det nog pga att vi varit med i projektet Allebarnsrätten (titta in på www.allebarnsratten.se för många supergoda recept och kloka tankar om barn och mat).

  Tänkte egentligen inte skriva om detta men så blev det. Tänkte egentligen fråga om dina fina bilder. Det är alltid så starka härliga färger. Använder du ett redigeringsprogram eller hur gör du? / "Fotoamatören" Tina

  Svar: Vad fint att ni tänker så! Det är ju verkligen viktigt tycker jag! Jag försöker hitta det optimala ljuset och vill helst ta "den perfekta bilden" direkt, men jag brukar ofta öka kontrast och färgmättnad något i iphoto eller lightroom.
  Queen of Kammebornia

 • LORISSA LOVEBOMB säger:
  2013-12-16 | 20:31:32
  Bloggadress: http://lorissalovebomb.se

  Fantastiskt igen :)

Kommentera inlägget här: