Queen of Kammebornia

Om man kan andas blir det lättare att leva

Kategori: Livet liksom, Queen of Kammebornias filosofi

 
Vi dricker kaffe och läser Lantliv. Den där härliga stunden tillsammans med en ny tidning. Vi får inspiration och idéer. Och vi läser om hus som människor har som andningshål, som kontrast mot sitt liv i stan. Då är det klippt. Du pratar med den där roliga rösten och säger att åh, jag kan inte andas, och så kippar du efter luft och berättar på inandningen om hur du måste åka och andas som bara fan på landet ibland för sen tar luften slut direkt när du kommer in till stan. Återigen får du mig att skratta så jag nästan sätter kaffet i halsen. Senare läser jag i en annan tidning om någon som är så glad att hon har sin träning för den fungerar som ett andningshål för henne, hon har så många barn och ett stressigt jobb. Då skrattar jag igen och nu är det jag som låtsas att jag inte får luft och berättar för dig hur jag måste gå och hålla andan hela dagarna både hemma och på jobbet men sen när jag tränar då kan jag liksom andas ordentligt i ett litet hål som finns där i väggen någonstans på gymet. Vi skrattar en stund men jag liksom sväljer skrattet och kommer på att det inte är roligt längre. Det är ju hemskt. Tänk att känna att man inte kan andas. Tänk att inte få luft hemma eller i stan eller på jobbet eller var man nu befinner sig. Jag känner igen det. Jag kan verkligen känna mig så, som att jag får svårt att andas, när jag är stressad eller i en trängd situation eller någonstans där jag inte trivs. Men tack och lov får jag luft här hemma. Tack och lov kan jag andas här. Jag behöver inget andningshål någonstans för att få luft. Och jag tror att det är viktigt att försöka hitta den balansen i livet, att man får luft mest hela tiden. Att man kan andas djupa sköna andetag varje dag. Ofta säger man att man inte har tid och inte kan och allt är så bråttom och mycket och stressigt och fort att man inte hinner andas. Hur skulle det se ut om alla gick runt och andades hela tiden liksom? Jo tack, ganska bra, tror jag. Om man tänker så, att man i första hand måste känna att man kan andas (vilket egentligen är en ganska uppenbar förutsättning för att leva) så blir följden att man måste börja tacka nej till saker, att man måste varva ner och ta det lite lugnare. Det är svårt. Men om man tänker att det är för att kunna andas kanske det blir lättare. Att det inte står något i almanackan betyder inte att man har skyldighet att tacka ja till saker bara för att de får plats där på en rad, kanske mellan jobb och träning och föräldramöten och biobesök. Man kan låta raderna gapa tomma i almanackan, man kan säga nej tack, jag har inte tid. Man kan försöka balansera sin tid mer. Man kan avsätta tid till att inte göra något speciellt. Man kan avsätta tid för de människor som betyder mest för en. Man kan vårda sin tid. Om det finns luft i almanackan blir det lättare att andas. Om man kan andas blir det lättare att leva.

KOMMENTARER:

 • meh.blo.gg säger:
  2013-01-31 | 19:20:50
  Bloggadress: http://meh.blo.gg/

  Tack!! <3
  Du skriver klokt och tänkvärt som alltid!

  Svar: Tack till dig Madelein! Och kram :)
  Queen of Kammebornia

 • Trollet Per säger:
  2013-01-31 | 20:31:06

  Åh så klokt o sant du skriver nu igen!!
  MEN det är inte lätt att sätta ner foten och få stopp på den stora, tunga vardagskarusellen när det snurrar som fortast!
  Man får väl tyvärr vara nöjd om man lyckas bromsa farten lite... Jag beundrar er som fått stopp på eran, det är alldeles för få förunnat. Kram från karusellåkaren

  Svar: Ja du Trollet, inte är det lätt alla dagar, men vi gör vårt bästa :) Så kan man åka lite karusell när man väljer det liksom, inte bara av gammal vana. Kram!
  Queen of Kammebornia

 • bara anna säger:
  2013-01-31 | 21:19:09
  Bloggadress: http://annacecar.blogspot.com

  Jag bara älskar detta inlägget!

  Funderar en del på hur jag själv andas...

  Kram

 • Anonym säger:
  2013-01-31 | 21:26:55
  Bloggadress: http://mrshaller.wordpress.com

  Huvudet på spiken. Så nästa gång någon frågar: SKulle du ha lust att helt obetalt (eller betalt för den delen) göra massor av saker åt andra så att du själv inte kan andas? Då svarar man bara NEJ med en skön utpust. Sätter upp en skylt på dörren:"Andning pågår". Skämt åsido, det är verkligen helt galet vad insnurrat livet kan bli om man inte passar sig. Som kvicksand. Samtidigt kan man komma på sig själv med att andas lite flämtigt upptill mest. Att verkligen andas hela vägen, sådär yogiskt, det är lätt att tappa.

  Svar: Insnurrat var ordet :) nej, vi får passa oss! Kram!
  Queen of Kammebornia

 • Suss säger:
  2013-01-31 | 21:43:23
  Bloggadress: http://www.hemmapasjuan.blogspot.com

  Så kloka ord! Du är så duktig på att skriva!
  Mycket nytt här inne, kram Suss

  Svar: Tack Suss!
  Queen of Kammebornia

 • Malin - Stjärnflocka säger:
  2013-01-31 | 21:53:48
  Bloggadress: http://www.stjarnflocka.blogg.se

  Så var mitt lilla problem löst :)
  Jag bara klickar på det senaste inlägget, så syns bara det.
  Kram på dej du fina!

 • Karin W säger:
  2013-01-31 | 21:56:47
  Bloggadress: http://garbitchblogspotcom.blogspot.com

  Så sant, så sant! Men undra om inte andningshålet på landet också blir ett krav. Alla de där andningshålen man ser i tidningarna är ju så superrenoverade. Det ska dock inte synas. Det ska ju vara sådär shabby chic och lantligt. Se lite lagom slitet ut, men ändå vara superfrächt. Typ. Verkar mest jobbigt. Om man även ska ha fin lägenhet i stan alltså. Jag blir stressad bara av att läsa om alla stressade människor. Det är väl därför jag helst läser din blogg. Så man kan andas ut lite.

  Svar: Precis - du kan beskriva det så bra Karin! Vad fint att du trivs här, och tur för mig -för då hittade ju jag dig :) Kram!
  Queen of Kammebornia

 • Lotta i Två små kök säger:
  2013-01-31 | 22:13:00
  Bloggadress: http://www.lottakruse.blogspot.se

  Vi bor i lägenhet i stan och har en liten stuga på landet. Vi älskar kontrasterna och kan andas på båda ställena :-) När det blir helg längtar vi till landet, när söndagseftermiddagen kommer längtar vi till lägenheten. Klart man måste kunna andas hela tiden. Utan syre dör man ju...

  "Om det finns luft i almanackan blir det lättare att andas."

  Tack, det tar jag med mig och sprider till andra. Det finns många som behöver tänka så.

  Kram Lotta

  PS
  Du har gjort om här ser jag - fint!

  Svar: Så fint Lotta! Tack för dina ord. Kram!
  Queen of Kammebornia

 • morsan säger:
  2013-01-31 | 22:58:11
  Bloggadress: http://lenashagtorp.blogspot.com

  Andningshål!?!? Ja, det är här hemma det...;_)

 • Anna säger:
  2013-01-31 | 23:24:09
  Bloggadress: http://skrivarespenna.blogspot.se

  (Nu höll jag ögonen åt vänster lite, motsatsen till när jag har möte i mörkerkörning. Det gick bättre. Men det var lite svårt, för jag gillar ju kaffekoppar och prickigt, speciellt vitt på rött.) Du har en SÅ fin blogg! Just go!! Kram

  Svar: Tack!!!
  Queen of Kammebornia

 • ANNA säger:
  2013-02-01 | 03:53:55
  Bloggadress: http://www.wonderings.blogg.se


  Jo, andningshål och "bara vara-tid" är viktiga grejer.

  För et antal år sedan när jag var ganska dåli på att ta hand om mna själv och inbillade mej att det fanns en massa "duktiga" måsten fick jag ett superbra tips... Att boka tid med sig själv, avsätta ett par tillfällen i veckan (som inte var ombokningsbara)då jag inte fick göra några såna där måsten utan bara skulle vara och inte direkt göra något. Det blidde en hel del fika med mej själv och titta på människor-tillfällen av det hela *smiles*
  Sen tappade jag bort min almanacka där jag skrivit in allt som jag trodde jag måste göra å det var ändå bättre.

  Svar: Vad fint! Det låter som om det fungerade :)
  Queen of Kammebornia

 • Linda i Berlin säger:
  2013-02-01 | 11:42:43
  Bloggadress: http://soiliveinberlin.wordpress.com

  Att kunna andas är någonting man egentligen inte tänker på när man väl kan det. Utsätts jag för något som gör att jag får svårt att andas kan jag såväl känna att det är så viktigt med de där andningshålen, men för mig är det mer viktigt att jag måste kunna andas hela tiden och inte bara i vardagens hål :)

 • Elin - Photos by Arvegil säger:
  2013-02-01 | 12:35:20
  Bloggadress: http://arvegil.blogg.se

  Tänkvärt! Jag gillar verkligen din nya design, den är jättefin!

Kommentera inlägget här: