Queen of Kammebornia

Små enkla trix

Kategori: Det gröna Kammebornia, Kammebornias kök, Kammebornias påsk, Livet liksom

 
Det är så bra med små enkla trix för att piffa upp påskmaten när man plockar fram rester av sill och lax och paté och köttbullar och ägghalvor ännu en gång. Idag gjorde jag äggcocotter efter ett recept i senaste Lantliv mat & vin. Jag fräste en hackad lök och en skivad vitlöksklyfta mjuka i smör, blandade i ungefär 2 dl kokta, svarta belugalinser, en påse färsk babyspenat och en dl grädde, rörde runt och kryddade med flingsalt och svartpeppar. Sen fördelade jag detta i små ugnsfasta formar, 5 st, knäckte ett ägg i varje form, saltade och drog ett varv med pepparkvarnen och sedan fick de stå i ugnen i ca 15 minuter i 175 grader. Jag rostade pumpakärnor i en torr stekpanna, blandade med lite flingsalt och strödde över de färdiga cocotterna.