Queen of Kammebornia

Blixten kliar sig i huvudet

Kategori: King of Kammebornias gästblogg, Livet liksom

Om ni möjligtvis skulle undra vad Drottningen och jag ska göra i morgon så ska vi faktiskt fixa en fest för sjuttio personer för en av våra bästa vänner som fyller år och Pia håller just nu på att laga all mat och när Pia lagar mat så står blixten bredvid och undrar vad som händer och kliar sig i huvudet. 

När jag träffade Pia så trodde jag att hon liksom levde i en liten lilarosa bubbla och citerade Karin Boye och målade små fjärilar med vaxkritor och att hon alltid trodde att solen lyste och att regn bara fanns i böcker.

Nu överdrev jag förstås, men vad jag vill med den överdriften är att förklara något om kvinnan jag har ynnesten att leva med. Hon är allt det där som jag skrev men efter ett tag i vår loveaffair så upptäckte jag att hon liksom har sjuttiotolv skills.

Pia är... vad ska man säga, multiexeptionellsuperduperduktig på allt. Hon kan laga mat som får gudarna att avskeda sin bästa kock och slänga aladåberna i huvudet på honom (i det här fallet så var det en manlig gudkock) och hon kan virka och sticka så man undrar om lärde sig det redan som bebis. 

Hon skriver så man undrar varför hon inte är utgiven i bokform med guldkanter och hon kan hålla tal inför en massa människor och säga dom mest vackra och förunderliga saker.

Ingen jag känner är en sådan finsmakare som drottningen och ingen jag känner kan så mycket om smaker och vilka ostar som är godast och vilket kaffe som är bäst och hur det ska smaka. Ingen jag känner kan sy som hon gör, hon liksom bara gör det som om det vore det enklaste i hela världen. Hon är galet grym på att köra bil samtidigt som hon sjunger och har ena foten utanför fönsterrutan och hon fotograferar så att killarna på fotoskolan i princip slutade att plåta. 

Jag skulle kunna fortsätta så här ett tag men det blir en aning tråkigt kanske så jag ska förklara lite vad som händer när man är som drottningen. För någonting händer liksom för att kompensera alla skills och det är till exempel att Pia alltid tar av sig sina skor precis där hon står för tillfället i huset och jag blir lika glad varje gång jag snubblar över dem för det är så urgulligt. Och hon lägger sina kläder överallt och då brukar jag vika ihop dom och städa hennes garderob för då blir hon så himla glad. Hon är också typ världsbäst på att snubbla när som helst och var som helst.

En gång när hon var på väg till badrummet på kvällen så försvann hon ner på golvet vid fotänden av sängen och var borta ett tag för att sen skutta upp skrattandes och gå vidare som om inget hade hänt och det här kan ske när man minst anar det. Och det finns ingen som kan se så ledsen ut som Pia när det är otäcka filmer på tv eller springa iväg och gömma sig bakom en fåtölj när telefonen ringer. Men det bästa är ju då att jag finns där för att blåsa när hon slår sig och svara i telefonen eller stänga av den dumma filmen.

Så nu håller hon på att laga världens finaste buffé till sjuttio glada människor samtidigt som hon gör trettiotolv andra saker och jag stylar om en hel trädgård och fixar med belysning och pratar med musiker och mycket mer. Så på söndag kommer vi att ligga bredvid varandra och undra hur vi lyckades fixa den här festen med så kort varsel och då kommer näktergalen att sjunga  och solen kommer att lysa och säga att det är dags att mata tupparna och göra brakfrukost the Kammebornia way.

King of Kammebornia