Queen of Kammebornia

Det är en bra dag i Kammebornia

Kategori: King of Kammebornias gästblogg, Livet liksom

 
King of Kammebornias gästblogg:
 
Jag tittar efter Duvhöken som nyss slog ned bredvid hönorna i ett försök att stilla hungern men den är redan långt borta och den vet att det är lönlöst så fort jag visat mig. Den mellanlandade på en gren i ett av de höga träden för att två sekunder senare ta fart med vingarna och försvinna bland de stora trädkronorna. Våra hönor har ett system för att undkomma faror, de gömmer sig i närmsta buskage när tupparna varnar med högljudda skrik och de är experter på att då försvinna och bli osynliga. Jag tycker att det är värt risken att de kan bli tagna för att de ska få ett liv i frihet. Ingen vill bli instängd. Människan är annars väldigt duktig på att låsa in både djur och människor och saker. Pia fryser idag så jag eldar ordentligt i kakelugnen i slottets stora sal där även vår säng är placerad. Alla prinsar och prinsessor är ute på äventyr så det är tystare här än vad det brukar vara. Drottningen handarbetar och jag tecknar och vinden leker kalla lekar runt huset som finns där vägen tar slut och där ån möter sjön. När det inte är fullt med människor i huset så eldar jag i en eller kanske två kakelugnar för att spara ved. Värmen sprider sig i rummet och drottningen ler mot mig mellan stickor och garn. Det är en bra dag i Kammebornia. Hönorna har gått och lagt sig och mössen letar mat under fågelbordet. Det kan ju vara så att Duvhöken fortfarande är hungrig men jag tvivlar på det för den såg väldigt bestämd ut. Jag går ut i köket och mal kaffe och tar fram något gott som Drottningen bakat som jag tänker bjuda henne på. Då blir hon glad. Det är en bra dag i Kammebornia.
 
//King of Kammebornia

KOMMENTARER:

 • Jessica säger:
  2014-01-01 | 19:09:36
  Bloggadress: http://jessicamh.blogg.se

  Hamnade här och måste säga att detta är det finaste blogg jag någonsin sett! Både i bild och text.
  Nu blir det sträckläsning här.

  Svar: Vad roligt att höra, du är så välkommen!
  Queen of Kammebornia

 • E V A säger:
  2014-01-01 | 19:26:07
  Bloggadress: http://harskrivereva.blogspot.se/

  Härligt, och det där har du alldeles rätt i.

  Här i stan behöver man dock bära ett annat ansvar över sina djur,
  och ge dem ett gott liv ändå, trots begränsningar i den totala friheten.
  Valet av att låsa om sina saker, är också ett enkelt, givet val.

  Där, och när jag växte upp, såg allting annorlunda ut, och man kunde lita på sin medmänniska. Det går definitivt inte här, och nu. Tyvärr.


  Önskar Dej och drottningen en fortsatt fin kväll i frihetens Kammebornia, och det känns fint att det finns en sån plats att leva på än.

  Eva

 • Coolaannna säger:
  2014-01-01 | 20:00:54
  Bloggadress: http://coolaannna.blogspot.com

  Blir alldeles rörd av så mycket kärlek. Du är rik på det fina du Drottningen <3

 • Erika säger:
  2014-01-01 | 20:04:48
  Bloggadress: http://www.erikasfunderingar.blogspot.com

  Bra dagarcska man ta tillvara på, liksom på varandra. Det gör ni och det glädjen mig så. Varma kramar till er båda.

 • Agneta säger:
  2014-01-01 | 23:41:58

  Men så hemskt! Jag har oroat mig för att Mickel räv skulle komma förbi hönsparadiset och så är det hot även uppifrån. Hade jag inte tänkt på.

Kommentera inlägget här: